Om oss

Vårt budskap – vårt ønske og vår misjon!

Sykling er lidenskap! Sykling er så mye forskjellig, og hver og en av oss har ett forhold til denne materielle tingen på to hjul. Enten det er den daglige transportfremkomsten til jobb/skole, skrubbsåret på kneet du fikk når du var 4 år, luktene du kjenner når du sitter på kontoret å drømmer om stiturene i skogen, eller fartsfølelsen som får hårene til å stritte når du tenker på hvor fantastisk deilig det var den gangen du satt ny PR på den faste asfaltstrekka...

Vår misjon er å beholde denne magien – din lidenskap for sykling. At den skal være ett naturlig valg for både transport gjennom byen, eller til jobb/skole. At trening med sykkel skal være gøy, at du opplever det som gode opplevelser gang på gang. Med riktig utstyr, med en godt vedlikeholdt sykkel så er vårt ønske å bidra til minnerike opplevelser som varer lengre enn selve sykkelturen.

Våre verdier

Vår historie

Sykkelstasjonen.no ble etablert i 2011 av to tidligere aktive syklister; Anders Iversby Hvideberg og Daniels Kristapsons. Gutta møttes på sykkelen hvor de syklet sammen på ett belgisk kontinentallag. Etter de begge “la opp” sine aktive karrierer og satsning, var det fortsatt sykling de ønsket å jobbe med.

Sykkelstasjonen ble startet uten annet enn deres lidenskap for sykkel. Fra ingenting har butikken gjennom hardt arbeid vokst seg gradvis til en seriøs aktør i markedet. Butikken ble først åpnet ved Valhellene i Fredrikstad med bare 60 kvadratmeter. Her var det noen få komponenter, tre sykler og butikken holdt åpent tre dager per uke. I 2012 hadde gutta allerede økt sin kundegruppe såpass at de var i stand til å holde åpent fem dager pr. uke med ca 100 sykler pr år.

I 2014 de sjangsen og investerte all kapital for å flytte butikken til ett nytt sted i Fredrikstad, og endte opp ved Rolvsøyveien i flotte lokaler med gratis parkering og nesten over 200 kvadratmeter butikk & 200 kvm verksted/lager. Allerede første året var salget av sykler doblet og kundegruppen utvidet. Behovet for en rendyrket sykkelbutikk som driftes med lidenskap og kunnskap om sykkel var stort i Fredrikstad.

Sykkel er en utholdenhetsidrett, men også en lagidrett. Nøkkelen til Sykkelstasjonens vekst har vært guttas utholdenhet, enorme arbeidsinnsats, deres sultenhet på å alltid yte god service og ikke minst deres kunnskap og lidenskap for sykling.

I en hektisk hverdag er det viktig for oss å ikke stagnere utviklingen og vi tilstreber oss hele tiden ny kunnskap ved å reise rundt på kurs fra våre viktigste leverandører.

Sykkelstasjonen er for 2019: Eneste sertifiserte Shimano Servicesenter i Østfold Egne mekanikere med kurs for å ta demperservice på både Rock Shox og Fox Sertifisert BOSH E-Bike Expert (elsykler med Bosh motorer) Bikefit med Retul og GeBiomeized Specialized Digital Seatbone Mesurment (gratis setemåling) Specialized/Retuls custom skosåler

Sykkelbransjen er stadig i utvikling, og derfor prioriter vi både tid og penger for å holde oss oppdatert for å kunne yte den servicen som våre kunder forventer og fortjener.

Sykkelstasjonen – av syklister for syklister!