Sammenlign produkter

Du kan sammenligne inntil 5 produkter

fjern alle produkter

Sykkeltilpasning

 

Siden 2013 har vi i Sykkelstasjonen jobbet med sykkeltilpasning, og vi bruker verktøyet Retul. Vi er offisielt Retul sertifiserte, og de eneste i Nedre Glomma, som i tillegg til vanlig modul har TT/Triathlon sertifisering.

Retul er avansert teknologi utviklet av syklister som ønsker å optimalisere sykkelen for å både sitte best mulig, for å kunne få mest mulig kraft ut av tråkket uten at det går utover skader, belastninger. Systemet blir brukt av profflag som Sky Procycling, Orica Green Edge, MTN Qhubeka, Team Europcar,Team Columbia.

Fra 2015 har vi utvidet vårt tilbud innenfor sykkeltilpasning med Setetrykk-analyse. Med dette verktøyet sammen med Retul kan vi enda bedre hjelpe deg til å finne riktig stilling på sykkelen. Setetrykk-analyse verktøyet vi har investert i kommer fra den beste leverandøren på markedet per i dag - Gebiomized.

Sykkeltilpasning pakker Gebiomized setetilpasning Specialized custom såler Standard sykkeltilpasning Expert sykkeltilpasning Superior sykkeltilpasning
Fysisk vurdering (gjennomgang av bevglighet og beveglighetsmønster)
Retül 3D analyse
Enkel sete analyse
Videoanalyse
Justering av cleats til skoene
Optimalisering/justering av kroppens vinkler (iht. beveglighet, kjørestil og nivå)
Avansert setetilpasning med Gebiomized screening
Avansert trykkanalyse av foten med Gebiomized screening (trykkfordeling, behov for innleggsåler, stabilitet av fotbladet & finjustering av cleats)
Avansert tråkkanalyse med Gebiomized screening (tråkkteknikk, dødpunkter, svakheter/styrker/potenisal)
Custom såler med Specialized/Retul fotscanner -15% rabatt* -15% rabatt* -15% rabatt*
Bikefit rapport (sendes i sin helhet på epost i etterkant)
Pris 899 kr pr. time 1999 kr
Pris pr.sykkel 2499 kr 2799 kr 3499 kr
Pris for 2 sykler 3799 kr 3999 kr 4499 kr
* Ved alle våre sykkeltilpasnings-pakker får du 15% rabatt på custom såletilpasning

Hva er Retül?

Retül tilbyr sykkeltilpassnings verktøy, teknologi og utdanning til sykkeltilpassere for å ta objektive avgjørelser i en sykkeltilpasning.

Hvorfor fokusere på sykkeltilpassning?

En skikkelig sykkeltilpassning er helt avgjørende for å få optimalt utbytte i prestasjon, efektivitet, skadeforebygging, og comfort på sykkelen. Og vil gi rytteren den mest økonomiske måten å bruke energien på. En skikkelig sykkeltilpassning, vil også forebygge skader som er vanlig i knær, hofter, og korsryggen, spesielt for ryttere som prøver å få kroppen dems til å tilpasse seg sykkelen sin og ikke motsatt.

Hva er unikt med måten Retül gjør sykkeltilpassning?

Retül bruker en sykkel-spesifikk 3D bevegelses system som leser rytterens bevegelser mens de sykler, og fanger opp alle bevegelser i 3 dimensjoner (3D). Denne typen av data reflekterer akkuratt hvordan en rytter sykler på sykkelen, og det kan ikke bli observert med 2D video, statisk sykkeltilpassning. Retül's dynamiske verktøy gjør det mulig for sykkeltilpasseren å gjøre raske tilpasninger for en rytter ved å bruke objektive og meget presise målinger for åå finne riktig posisjon på sykkelen.

Er Retül bra for forskjellige ryttertyper?

Sykkeltilpassning bør gjøres sammen med vurderinger av målsetninger, biomekanismer, styrker og begrensninger for hver enkelt rytter. Fra profesjonelle ryttere, til Supermosjonister, til tursyklister. Hver syklist vil ha godt av en skikkelig sykkeltilpasning. Retül verktøyet og teknologien kan brukes både for landevei, MTB og tempo/TRI posisjoner.

Hve er rollen til en sykkeltilpasser som bruker Retül?

Erfaringen og kunnskapen som sykkeltilpasseren har er nøkkelen for å få fullt utbytte av Retül sine verktøy og teknologi. Verktøyet i seg selv er ikke nok til å gjøre en bra sykkeltilpassning, så utdanningen og erfaringen til sykkeltilpasseren er avgjørende for en bra sykkeltilpassning.

Om Gebiomized

Ved bruk av målesystemet ''Gebiomized'' er det mulig å analysere hvor på setet presset er størst. Vi kan da analysere om du sitter feil, om sete er plassert feil eller om det er feil sete til din kropp. Mange opplever ubehageligheter når de sykler, nummenhet eller lignende. Dette kan være at det er for mye press, eller for lite rom for blodsirkulasjon.

Systemet består av en tynn og fleksibel film med hele 64 sensorer. Filmen er plassert på sete slik at du kan sitte slik du er vant til uten at det påvirker kjørestilen under tilpasningen.

På denne måte kan trykkfordelingen på setet bli målt både statisk og dynamisk. Ved hjelp av fargeskala på skjermen ser vi din trykkfordeling i de ulike områdene av sete. Da ser vi om ditt sete er optimalt til hvordan du er bygd.

Mer om Gebiomized kan du lese her.

Hvorfor velge Retül Sykkeltilpasning?

Alle som sykler vil ha en fordel av å sitte riktig på sykkelen. Uansett om du er landeveissyklist, terrengsyklist, elitesyklist, mosjonist eller pendler. Riktig sittestilling vil være viktig for komforten, sadeforebygging, effektivitet og fart. Ideelt sett burde man ta en sykkeltilpasning for man kjøper sykkel, slik at man er sikker på at man kjøper riktig størrelse og type sykkel.

Mange ryttere bruker flere år på å sykle med dårlig sittestilling, og kanskje ignorerer små ubehagligheter, og har en generelt dårlig sykkelkomfort. Svartet kan være å tilpasse sykkelen til akuratt deg.

Retül tilbyr den mest presise og avanserte sykkeltilpasningen tilgjenglig på markedet. Informasjonen som kommer ut er til deg. Og dataen du får kan du bruke til å sette opp andre sykler, eller om du velger å kjøpe nye sykler. Informasjonen og dataene man får ut av Retul sykkeltilpasning er mye mer presise og riktige enn det man vanligvis får gjennom andre utregninger.

De fleste sykkeltilpassere tilpasser rytter / sykkel i en statisk posisjon, ved bruk av tradisjonelle metoder. Noe som ikke tar opp mulige endringer når rytteren faktisk sykler.

Ved å bruke bevegelses sensorer, Retül lagrer rytterens bevegelser mens man tråkker, og lager det mest realistiske bilde av rytterens tråkk og kropsposisjon på sykkelen.

En presis sykkeltilpasning vil til slutt spare deg for penger, og gi deg den bedre sykkelkomforten du har letet etter.

Nøkkelord for Retül

Retül verktøy, teknologi og metoder er bygget på 3 gunnleggende fundamenter som resulterer i nøyaktig, objektiv og omfattende data til rytterens possisjon på sykkelen.

Dynamisk sykkeltilpasning er den mest omfattende

Ved å bruke bruke bevegelses-sensor teknologi, Retül tar opp rytterens posisjon på sykkelen mens man er i bevegelse, og skaper defor det mes realistiske bildet av rytterens faktiske tråkk og kroppsposisjon når man er ute på veien eller i terrenget.

Biomekanisme er best observert i 3D

Sykkeltilpassningsdata som blir registrert i tradisjonell 2D, som f.eks video. Er begrenset fordi sykkeltilpasseren kan bare se på et bilde av gangen. For å se hvordan alle krops-bevegelsene henger sammen, front og side må sees som samenhengende referansepunkter. Retül's bevegelses sensorer tar samtidig opp data fra forskjellige vinkler i 3 dimensjoner.

Nøyaktige mål er viktig.

Små unøyaktigheter (ned til millimeter) kan drastisk endre en rytters følelse etter en sykkeltur. Retül systemet er nøyaktig ned til under en millimeter, og lager sann objektiv data som kan brukes av sykkeltilpasseren for å få til en perfekt sykkeltilpasning.

Få en Retül sykkeltilpassning

Hva er fordelene med en skikkelig sykkeltilpassning?

 • En skikkelig sykkeltilpassning er viktig for skadeforebygging og maks effektivitet..
 • En optimal possisjon på sykkelen vil gi bedre komfort og bedre opplevelse på sykkelen.
 • Alle kropper er forskjellig og din possisjon på sykkelen bør reflektere din biomekanikk.

Hvorfor få en Sykkeltilpasning med Retül 3-D bevegelses teknologi?

 • Retül 3-D bevegelses teknologi simulerer målene i tre dimmensjoner mens rytteren faktisk sykler.
 • Retül tar et snitt I pedal tråkket til rytteren for å gi nøyaktig data av rytterens bevegelser.
 • Bare ved hjelp av dette kan en sykkeltilpasser på en nøyaktig og riktig måte evaluere endringer i en rytters possisjon
 • Forsøk på å analysere en rytter I en statisk possisjon, eller I 2D, vil ikke gi de same nøyaktige dataene som 3D målinger

Hvem har fordel av Retül sykkeltilpassning?

 • Hvis du er så seriøs at du bruker klikkpedaler, vil du ha en fordel av sykkeltilpassning.
 • Enten du er en proffesjonell eller hobby rytter, vil en sykkeltilpassning gi deg en mer effektiv måte å sykle på.

Hvor lang tid tar Retül sykkeltilpassning?

 • En gjennomsnittlig sykkeltilpassning med Retül tar ca 90 min. Men om det er endel justeringer som måtas, ken det ta lenger tid.

Hvordan blir dataene fra Retül delt med rytteren?

 • Retül programvaren arkiverer data for hver enkelt rytter.
 • Kundene får en rapport av de endelige dataene, som inkluderer kroppsmål og vinkler, sammen med sykkel-målene.

Hva skjer under en Retül sykkeltilpassning?

En sykkeltilpassning med Retül teknologi inkluderer vanligvis følgene:

 • Sykkeltilpasseren gjør først en fysisk sjekk av rytteren, og kan finne ut av begrensninger som må tas hensyn til under sykkeltilpassningen. 
 • LED markører blir plassert på 8 bestemte punkter på rytteren.
 • Mens rytteren sykler, Retül's sensorer lager et real-time bilde av I 3D av tråkket og bevegelsene til rytteren.
 • Retül's roterende plattform gjør det mulig for sykkeltilpasseren å samle data fra begge sider av rytteren, uten at de på gå av sykkelen..
 • Rytterens data blir samlet inn I en lett forståelig rapport så sykkeltilpasseren kan analysere. Sykkeltilpasseren kan da endre det som eventuelt måtte endres.
 • Zin, Retül's håndholdte oppmåler, gjør det mulig for sykkeltilpasseren å male sykkelen digital. Zin måler sykkelen på spesielle punkter og lager et digital kart av sykkelen.
 • Informasjonen av sykkeltilpasningen blir lagret på sykkeltilpasserens data.
 • Informasjonen inkluderer rytterens personale profil, målene fra tilpassningen, sykkelmålene, og rytterens siste tilpassede posisjon.
 • Sykkeltilpasseren vil være i stand til å se og printe dette ved senere annledninger for sammenligning av tidligere tilpassninger.

Ta kontakt med oss for bestilling av time!